Waarom kan ik niet online inchecken?

Je kunt online inchecken op checkin.brusselsairlines.com of via onze mobiele app (download deze nu via de App Store of Google Play).

Dit zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken als je niet online kunt inchecken:

 • Je hebt niet bij Brussels Airlines geboekt


  Wanneer je op brusselsairlines.com boekt, zou je enkele minuten na betaling via e-mail een boekingreferentie moeten ontvangen. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen (kijk ook in je spamfolder), is je boeking mogelijk niet gelukt. Neem in dat geval contact op met ons Service Centre
 • Je hebt geen ticket


  Een ticket is een document dat bij je boeking wordt verstrekt. Het is een betalingsbewijs dat je boeking bevestigt. Lees meer over wat een ticket is en hoe je het kunt herkennen.
  Als je een boekingreferentie maar geen ticket(s) hebt gekregen, dan is er mogelijk iets fout gelopen met je betaling. In dit geval worden geen tickets verstrekt. Maak je geen zorgen, neem gewoon contact op met ons Service Centre. Onze agenten controleren dan of je betaling gelukt is en verstrekken de tickets handmatig.
 • Je vlucht wordt niet uitgevoerd door Brussels Airlines


  In dit geval moet je inchecken via de luchtvaartmaatschappij die je vlucht uitvoert. De luchtvaartmaatschappij die je vlucht uitvoert, staat op je ticket vermeld. Vergeet niet dat je ook in de luchthaven kunt inchecken.
 • Je vlucht is geannuleerd


  Als je vlucht geannuleerd is, krijg je van Brussels Airlines een melding via e-mail en/of een sms. De melding bevat ook informatie en/of instructies over het herboeken. Bij twijfel kun je altijd “Mijn Boeking” controleren of contact opnemen met ons Service Centre voor meer informatie.
  Vergeet niet dat Brussels Airlines alleen meldingen over de vlucht kan sturen als je jouw (correcte) contactgegevens hebt verstrekt. Je kunt dit doen tijdens je boeking of later in “Mijn Boeking” of via sociale media. Je kunt de status van je vlucht ook hier controleren.
 • Je bent te vroeg of te laat voor online inchecken of inchecken via de app.


  Online inchecken en inchecken via de mobiele app openen 24 uur vóór vertrek en sluiten 1 uur vóór vertrek. Als je via brusselsairlines.com hebt geboekt, ontvang je een herinnering via e-mail om online in te checken.
 • Je probeert in te checken voor een tweede vlucht maar hebt nog niet ingecheckt voor je eerste vlucht.


  Als je meerdere vluchten neemt (aansluitende vluchten door twee of meer luchtvaartmaatschappijen), zorg er dan voor dat je eerst voor de eerste vlucht incheckt en vervolgens voor de aansluitende vlucht(en).
 • Je hebt speciale tekens (vb. äöèé) in je naam gebruikt.


  Voer je familienaam precies in zoals die geschreven staat in je boekingsbevestiging of op je e-ticket.
 • Je hebt geboekt via een reisagentschap.


  Reisagentschappen en touroperators kunnen andere referentienummers gebruiken in hun boekingssystemen. In dit geval wordt de check-in-tool van Brussels Airlines niet ondersteund en kunnen we je niet online inchecken. Je kunt altijd inchecken in de luchthaven.
 • Je hebt ingecheckt maar je hebt je instapkaart niet ontvangen.


  Gewoonlijk krijg je je instapkaarten, ook die van je eventuele aansluitende vluchten, bij het inchecken. Als je geen instapkaart voor je aansluitende vlucht hebt ontvangen, meld je dan bij een balie of Service Desk van Brussels Airlines in de luchthaven en we helpen je verder.
  Klik hier voor meer informatie over de ontvangst van je instapkaart via de app van Brussels Airlines
 • Je vliegt vanuit Dubrovnik, Zadar of Split


  Voor deze bestemmingen is de optie voor online inchecken niet beschikbaar. Je kunt in de plaats daarvan inchecken in de luchthaven.
 • Er zijn onvoorziene extra veiligheidsmaatregelen voor je bestemming


  Soms kunnen bepaalde overheden opties voor online inchecken opschorten om veiligheidsredenen. Dit kan het geval zijn voor de VS, het VK, Canada enz. Als dit gebeurt, kun je alleen in de luchthaven inchecken.
 • Je reist naar/van/via de VS en de Amerikaanse instanties konden geen geldige ESTA-reisvergunning of visum vinden.


  Controleer je ESTA-status. Als er geen ESTA geregistreerd is, kun je niet online inchecken. In dat geval moet je contact opnemen met het incheckpersoneel in de luchthaven.

Als je niet online kunt inchecken, biedt Brussels Airlines diverse andere opties voor inchecken.

Meer hulp nodig? Neem hier contact met ons op.


Hebben we jouw vraag beantwoord?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)