Kan ik mij laten testen op COVID-19 op Brussels Airport?

Bijgewerkt 30/3/21 door Kristien

Ja, een mobiel testcentrum is beschikbaar op Brussels Airport om COVID-19 PCR tests uit te voeren.

Wie kan zich laten testen?

  • Passagiers die naar een land reizen waarvoor een negatief testcertificaat vereist is.
  • Belgische inwoners die uit een rode zone terugkeren zijn verplicht zich te laten testen en kunnen dit doen op Brussels Airport. Ook moeten ze verplicht in quarantaine en een tweede test laten uitvoeren 7 dagen na hun thuiskomst.
  • Terugkerende passagiers die na het invullen van PLF-formulier een activatiecode van de Belgische overheid ontvangen.
  • Personen met een doktersvoorschrift.

Je kan je enkel laten testen indien je geen symptomen van COVID-19 vertoont.

Hoe werkt het?

Voor een PCR-test (polymerase chain reaction) wordt met een wattenstaafje een uitstrijkje genomen uit de neus. 15 minuten voorafgaand aan de test mag je niet eten, drinken, roken of je tanden poetsen. Een test afnemen is mogelijk vanaf de leeftijd van 5 jaar.

De tests worden ter plaatse geanalyseerd in het mobiele lab, de resultaten zijn beschikbaar binnen 24u. Je ontvangt de resultaten per mail, je moet dus niet blijven wachten in het testcentrum.

Dankzij het labo ter plaatse zijn nu ook PCR sneltests mogelijk waarbij het resultaat na 4 tot 6 uur* beschikbaar is. Dat is vooral nuttig voor vertrekkende passagiers die een negatief testcertificaat nodig hebben om naar een bepaalde bestemming te reizen.

Ecolog werkt samen met een ISO 15189 geaccrediteerd lab, wat de resultaten internationaal geldig maakt.

Praktisch

  • Openingsuren: van 3u30 ’s ochtends tot middernacht.
  • Registratie: Je kan online registreren voor een COVID-19 test via het platform van uitbater Ecolog of ter plaatse. Voor registratie ter plaatse kan er mogelijk een wachtrij zijn.
  • Prijs: €67 (standaardtest) / €135 (sneltest) / €46.81 (rode zone/activatiecode - betaald door RIZIV)

* Het resultaat van de sneltest hangt af van het tijdstip waarop de test is uitgevoerd. Voor tests die voor 6 uur 's ochtends worden uitgevoerd, is het resultaat beschikbaar tussen 10 en 11 uur 's ochtends. Als de test tussen 6u en 16u is uitgevoerd, ontvang je het resultaat na 4 tot maximaal 6 uur. Voor testen genomen na 16u, zullen de resultaten de volgende dag beschikbaar zijn tussen 10 en 11 uur.


Hebben we jouw vraag beantwoord?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)