Kan ik mij laten testen op COVID-19 op Brussels Airport?

Bijgewerkt 22/9/20 door Kristien

Ja, een mobiel testcentrum is beschikbaar op Brussels Airport om COVID-19 PCR tests uit te voeren.

Wie kan zich laten testen?

  • Passagiers die terugkeren uit een rode zone moeten zich verplicht laten testen bij terugkeer in België. Je kan je meteen bij aankomst op Brussels Airport laten testen in het COVID-19 Test Centre, of in een ander testcentrum naar keuze.
  • Personen met een activatiecode. Deze “corona test prescription code” krijg je per SMS van de Belgische overheid. Dit gebeurt naar aanleiding van een contact tracing procedure bijvoorbeeld na het invullen van een Passenger Locator Form. De code bestaat uit 16 cijfers en letters.
  • In een tweede fase: passagiers die vertrekken naar een land dat een negatieve COVID-19 test vereist om het land te mogen betreden.

Je kan je enkel laten testen indien je geen symptomen van COVID-19 vertoont.

Hoe werkt het?

Voor een PCR-test (polymerase chain reaction) wordt met een wattenstaafje een uitstrijkje genomen uit de neus. 15 minuten voorafgaand aan de test mag je niet eten, drinken, roken of je tanden poetsen. Een test afnemen is mogelijk vanaf de leeftijd van 2 jaar.

De tests worden geanalyseerd in het mobiele lab, de resultaten zijn beschikbaar in 24u. Je ontvangt de resultaten per mail, je moet dus niet blijven wachten in het testcentrum.

Ecolog werkt samen met een ISO 15189 geaccrediteerd lab, wat de resultaten internationaal geldig maakt.

Praktisch

  • Locatie: op niveau vertrek buiten het luchthavengebouw.
  • Openingsuren: van 3u30 ’s ochtends tot middernacht.
  • Registratie: Je kan online registreren voor een COVID-19 test via het platform van uitbater Ecolog of ter plaatse. Voor registratie ter plaatse kan er mogelijk een wachtrij zijn.
  • Prijs: €67 (standaardtest) / €135 (sneltest) / €46.81 (rode zone/activatiecode - betaald door RIZIV)


Hebben we jouw vraag beantwoord?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)