Ik heb een FlightVoucher aangevraagd maar zou liever een terugbetaling willen. Kan dit?

Bijgewerkt 6 months ago door FlorenceVanStaey

De Covid-19-pandemie heeft ernstige en langdurige gevolgen veroorzaakt bij de hele reisindustrie. Samen gaan we door zeer moeilijke tijden, gepaard met uitzonderlijke omstandigheden en uitzonderlijke oplossingen. Een van deze uitzonderingen is dat het wettelijk toegestaan is aan luchtvaartmaatschappijen om de waarde van een vliegticket in te wisselen voor een voucher in plaats van een terugbetaling in contanten. Dankzij dit systeem zijn passagiers verzekerd dat zij hun geld niet kwijt zijn en het recht op een omboeking behouden voor een vlucht op een later moment.

Als jouw vlucht werd getroffen door het coronavirus en je een FlightVoucher hebt aangevraagd, dan heb je nog steeds recht op een terugbetaling van je ticket. Als je geen omboeking hebt kunnen maken of als je dit niet meer wenst te doen, dan ben je vrij om een terugbetaling van je ticket aan te vragen.

Indien je je ticket rechtstreeks bij Brussels Airlines heeft gekocht, dan kan je hier een terugbetaling aanvragen. Heb je geboekt bij een reisagentschap, gelieve dan je agent te contacteren. Mocht je niet tijdig een reactie ontvangen of lijkt het om andere redenen noodzakelijk, neem dan nogmaals contact met ons op voor verdere afhandeling.


Hebben we jouw vraag beantwoord?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)