Ik heb een FlightVoucher aangevraagd maar zou liever een terugbetaling willen. Kan dit?

Bijgewerkt 3/2/21 door FlorenceVanStaey

De Covid-19-pandemie heeft ernstige en langdurige gevolgen veroorzaakt bij de hele reisindustrie. Samen gaan we door zeer moeilijke tijden, gepaard met uitzonderlijke omstandigheden en uitzonderlijke oplossingen. Een van deze uitzonderingen is dat het wettelijk toegestaan is aan luchtvaartmaatschappijen om de waarde van een vliegticket in te wisselen voor een voucher in plaats van een terugbetaling in contanten. Dankzij dit systeem zijn passagiers verzekerd dat zij hun geld niet kwijt zijn en het recht op een omboeking behouden voor een vlucht op een later moment.

Als jouw vlucht werd getroffen door het coronavirus en je een FlightVoucher hebt aangevraagd, dan heb je nog steeds recht op een terugbetaling van je ticket. Als je geen omboeking hebt kunnen maken of als je dit niet meer wenst te doen, dan ben je vrij om een terugbetaling van je ticket aan te vragen. We vragen je wel om rekening te houden met het grote aantal terugbetalingsaanvragen waardoor het terugbetalingsproces langer dan normaal duurt.

We hopen echter dat je toch nog steeds je FlightVoucher wenst te houden om deze in te wisselen voor een van onze vluchten. Als je gebruik wenst te maken van je FlightVoucher, gelieve ons dan voor 31 mei 2021 te contacteren. Je reis moet op of voor 31 december 2021 beginnen.


Hebben we jouw vraag beantwoord?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)