Wat is de Most Significant Carrier rule?

Voor tickets, inclusief vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen dan Brussels Airlines, geldt de Most Significant Carrier rule volgens het IATA-besluit 302.

Als algemene regel geldt dat de bagageregels van Brussels Airlines van toepassing zijn als deze het geografisch langste deel of het belangrijkste deel van het traject uitvoeren. Als het voornaamste traject of het langste deel van de reis wordt uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij, dan gelden mogelijk de bagageregels van deze maatschappij op de Brussels Airlines vlucht of op codeshare vluchten. De toegestane gratis bagage wordt vermeld op je e-ticket.

Voor vluchten van/naar/over de VS en Canada: Onder de consumer protection law van de US Department of Transportation en de beslissing van de Canadian Transport Authority (CTA), zijn de volgende bagageregels van toepassing op alle vluchten naar, van en over de VS en Canada

  • Consistentie van bagageregels: dezelfde toegestane gratis bagage, extra bagage tarieven en handbagageregels zijn van toepassing doorheen het hele traject.
  • De toegepaste bagageregels zijn over het algemeen de regels van de luchtvaartmaatschappij die als eerste op het ticket worden vermeld.
  • Iedere luchtvaartmaatschappij geregistreerd als eerste carrier op een ticket kan vrijwillig besluiten om haar bagageregels toe te passen op aan andere luchtvaartmaatschappij op dezelfde reisroute (zie Most Significant Carrier rule).


Hebben we jouw vraag beantwoord?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)